Sunday, 9 December 2018

Tokyo May 2015 {Part 2]

Assalamualaikum semua,

Marilah kita sambung dengan Part 2 untuk my travel experience ke Tokyo 3 years ago (kene cepat2 habiskan cerita ni kalau tak 4 tahun dah berabuk cerita tak habis lagi #cryblood)

so untuk hari yang ke tiga kat Tokyo ni, my plan for haritu just to get my husband happy! hahaha since Tokyo (or Japan) is his dream place to visit, so iols pon layankan jelah dia nak ke mana. Then, he request tuk pergi ke Up-Garage and Autobacks #notsupriseatall. So to car accessories fan like my husband, this entry is for you! haha

So, kami pon menapak naik train dari Shibuya ke Up-garage located at Machida. It takes around 40 mins to get there.



sampai ke up-garage!






when the itik meet angsa! haha sabo jelah aku tengok dorang ni bercomunicate, keluar segala bahasa isyarat nak bagi paham punya pasal.


                                                   oh there's me! the #goodwife! haha



And my happy husband :)



Then lepas tu kami pon gerak ke Tokyo Cami located at Oyama-cho tuk solat, cantik masjid ni.



Then kami pon gerak lah mengisi perut yang lapar sebelum gerak ke Autobacks lak. kami beli kebab kat Kebab Box nearby.



along the way jumpa my long time crush! been following this comic since 8years old! omg i'm super old already!



so kami pon sampailah ke Autobacks located at .... ni..kene jalan kaki sikit from the station, nasib baik ada pocket wifi! #alhamdulillah






antara stuff yang dijual kat sini..not so sure lagi murah ke tak dari kat Malaysia. #obviouslynotafan :')


along the way jumpa lak dengan kedai comic ni, so many comic!



me checking the latest episode of Detective Conan hahaha



lihatlah people! comic letak kat tepi jalan je, dia punya secure nya ni dah level lain..haha







pastu kami pon gerak lah ke Odaiba Beach...pantai ni kat artifical island, sangat cantik! Kat Odaiba ni pon ada Liberty Statue ala2 cam dah tiba2 dah sampai New York lak kite kan..hahaha




Then back to Shibuya, kami pon decide tuk explore sikit Shibuya and ofcourse akan pergi kat the famous Shibuya Crossing!



and i also bought 2 slice cakes ni dari Ginza Cozy Coner! Wani my bff yang suggest for me to try their victoria sandwich cake! and it is soooo delicious! (ni pon #recommended!)



Then, perut pon dah minta diisi, kami pon menapak balik dan singgah kat Gyumon ni lagi sekali sebab me and Shaz dua2 rasa sedap gila makan kat situ! (#recommended!)

Okay, tu je for now, harap mood menulis Journal Blog kembali lagi!
to be continue..

Tokyo May 2015 [Part 3]

No comments:

Post a Comment